Green Care

Green care tarkoittaa luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista ja tavoitteellista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla.

Katso esittelyvideo Tyynelän luontoavusteisesta Green Care -toiminnasta:

Tyynelän toiminta noudattaa Green Caren yhteistä arvoperustaa:

– Luonnon tietoinen ja tavoitteellinen hyödyntäminen hoiva- ja kuntoutustyössä: ”Suunnittelemme aina, mitä lisäarvoa saavutamme ottamalla toimintaan mukaan eläimen tai menemällä luontoon. Tavoite voi olla vaikkapa ryhmän yhteistyön parantaminen, jolloin eläin motivoi yhteistoimintaan. Mitään ei tehdä sattumanvaraisesti, vaikka toki elävä luonto ja eläimet tuovat toimintaamme aina ripauksen yllätyksellisyyttä.”

– Asiakkaan kunnioittaminen ja arvostaminen: ”Jokainen kävijä on Tyynelässä tärkeä ja ainutlaatuinen. Niin ohjaajat kuin eläimetkin kohtaavat jokaisen asiakkaanomana itsenään. Me ihmiset usein tuomitsemme, mutta eläimet eivät arvostele.”

– Eläinten kunnioitus ja hyvinvointi: ”Huolehdimme eläintemme hyvinvoinnista tarjoamalla niille mahdollisimman lajinmukaisen ympäristön sekä kouluttamalla niitä jatkuvasti, jotta ne tietävät kuinka toimia asiakkaiden kanssa.”

– Luonnon kestävä käyttö: ”Haluamme tuoda esiin luonnon ihmeellisyyden ja saada ihmiset näkemään sen ainutlaatuisuus. Yksi toimintamme tavoitteista on vaalia luontosuhteen syntymistä ja rakentumista – joka luontoa arvostaa, se luonnosta huolehtii.”

– Ammattialan yleisten toimintaperiaatteiden ja säädösten noudattaminen: ”Olemme Suomen ratsastajainliiton, Sininauhaliiton ja Green Care Finlandin jäseniä sekä noudatamme palveluitamme ohjaavia lakeja ja asetuksia.”

Luonto- ja eläinavusteisia palveluja maaseutuympäristössä