Virkistys

Läsnäolon taitoja luonnosta 3-5 hlö, 25 €/hlö

Usein liikumme luonnossa suoritusmielellä, näkemättä ja kuulematta mitä ympärillämme on. Läsnäolon taitoja luonnosta sisältää vuodenaikaan sopivan harjoituksen rauhoittavassa ja arjesta irrottavassa luontoympäristössä. Puolentoistatunnin mittaisella kerralla jätetään kiire taakse ja rauhoitutaan kuulemaan omia ajatuksia ohjattujen, ekopsykologiaan ja mindfulness-tekniikkaan perustuvien harjoitusten kautta. Keskitytään havainnointiin ja aistimuksiin. Metsän moninaisuus ja sen tarjoamat aistikokemukset rentouttavat. Luonnonympäristö parantaa mielialaa, henkistä uupumusta ja koettua stressiä. Virkistävä vaikutus liittyy mielialan kohoamiseen ja jaksamisen lisääntymiseen. Elvyttävässä luontokokemuksessa ajatukset selkiintyvät, keskittymiskyky elpyy ja alkaa oman elämän pohtiminen.

HeLMI-hetki 3-6hlö, 25 €/hlö

HeLMi® on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat pysähtyä hetkeksi, rentouttaa mieltä ja kehoa hevosten läsnäolon avulla! HeLMi®-hetkissä tehdään tietoisen, hyväksyvän läsnäolon harjoituksia mielelle ja keholle hevosten kanssa. Kesto 1,5 tuntia. Varaa omalle ryhmällesi sopiva aika tai seuraa ilmoituksia tulevista HeLMi®-hetkistä!

Yhteinen hetki 2-5 hlö, 50 €/ryhmä

Ihana elämys maatilalla eläinten parissa, yhteistä tekemistä uutta
oppien! Yhteinen kokemus lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sopii esim. perheelle tai pienelle porukalle. Yhteisen hetken aikana tutustutaan eläimiin, hoidetaan niitä ja puuhaillaan yhdessä maatilaympäristössä. Voidaan toteuttaa ympäri vuoden! Suuremmille ryhmille kysy tarjous. Kesto yksi tunti.

Suomenhevosajelu 1-5 hlö, 70  €/ryhmä

HUOM! Ei saatavilla kaudella 2023-2024. Kärryajelua suomenhevosella Juholankylän kauniissa maisemissa! Sopii hyvin pienelle porukalle tai perheelle. Jännittävä kokemus edistää yhteistyötaitoja ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tallissa harjataan ja valjastetaan hevonen yhdessä kärryjen eteen, jonka jälkeen jokainen pääsee ajelulle. Halukkaat saavat kokeilla ohjastamista! Kesto 1,5h. Toteutetaan sulan maan aikaan. Suuremmille ryhmille kysy tarjous!

Hyvän mielen rekiajelu 1-5 hlö, 70 €/ryhmä

HUOM! Ei saatavilla kaudella 2023-2024. Ihana elämys, vanhan ajan rekitunnelmaa aisakellon kilkattaessa! Kiva yhteinen kokemus esim. perheille. Kesto 1,5 h, jonka aikana tutustutaan hevoseen, rekivaljastukseen, käydään rekiretkellä ja hoidetaan lopuksi hyvin työnsä tehnyt hevonen. Toteutetaan lumitilanteen mukaan.  Suuremmille ryhmille kysy tarjous!

Rohkeusratsastus 1 hlö, 50 €/hlö

Pelottaako hevosen selkään nouseminen? Haluatko haastaa itsesi tai oletko aiemmin pudonnut? Tunnin mittaisella kerralla varustetaan hevonen ratsastusvyöllä ja noustaan selkään kaikessa rauhassa. Ohjaaja huolehtii hevosen hallinnasta koko ajan. Hevosen selässä tehdään rentoutus- ja liikkumisharjoituksia oman uskalluksen mukaan. Saat henkilökohtaisen ohjauksen ja koko tunnin vain itsellesi!

Tallitoiminta yksilökäynnit ohjatusti (harraste) 550 € / 10 krt

Lapsen, nuoren tai aikuisen tuetumpaan harrastamiseen sopivat yksilöohjatut tallikäynnit, joilla hoidetaan hevosia, tutustutaan niiden käyttäytymiseen, tehdään talutusharjoituksia, ajetaan tai ratsastetaan. Sosiaali- tai kasvatusalan ammattilaisen ohjaamassa tallitoiminnassa korostuvat henkilökohtaiset tavoitteet ja toiveet. Yhden kerran kesto 1 tuntia.

NYT LUMIKENKIÄ VUOKRATTAVANA! Hinta 15e/pari/päivä.

Lumikengät yhdelle, kahdelle tai vaikka neljälle!  Haku Tyynelästä (Juholankyläntie 26D Sotkamo tai Sotkamon ja Vuokatin puolivälistä.) Kysy vapaita päiviä!  Varaukset klo 8-16.00 numerosta p. 041 433 9441

Hinnat voimassa 1.10.2023 alkaen.

Luonto- ja eläinavusteisia palveluja maaseutuympäristössä