Tallin asukkaat

Tallimme on Suomen ratsastajainliiton jäsentalli (hevosavusteiset IMG_8719palvelut). Luokituksen saaneella tallilla on ammattitaitoiset ohjaajat, tehtävään sopivat hevoset sekä turvalliset puitteet toiminnalle.

Hevostoiminnassa käytettävät hevoset ovat nimeltään Oppes, Musta ja Siru.  Hevoset ovat tehtäviinsä koulutettuja ja niiden jaksamisesta pidetään huolta.

Siru

Cirratum
”Siru”
Suomenhevonen
Tamma
3.6. 2004

Siru on luotettava suomenhevonen, joka on opetettu niin ravikärryjen ja reen eteen kuin ratsuksi. Siru ei hätkähdä juuri mistään ja on itsevarma tamma laumassa. Siru on niin kaunis, että se saa helposti ihailijoita itselleen.

”Musta” Ruuna

Onko Musta karannut sirkuksesta? Musta osaa monen monta temppua, ihan sellaisiakin jotka helpottavat käytännön arkea. Kuten tallipihan lelujen kerääminen. Musta tutustuu vielä tallin arkeen ja on mukana pienissä hetkissä hevostoiminnassamme. Arvaat varmasti mistä tämä hevonen on lempinimensä saanut!

Oppes Ruuna 

Oppes on tullut talliin kesällä 2017. Monipuolinen pieni mies ihastuttaa niin lapsia kuin aikuisia. Pallopeleistä Oppes on erityisen innostunut!

Tallilla asuu tallikissa Jahvetti, jonka ruokinnasta huolehdimme myös.

Mukana tallilla ovat usein myös koirat Retu ja Maisteri. Kaikki eläimet ovat kilttejä ja ihmisystävällisiä.

(Maisterin kuva: Kimmo Rauatmaa)

Trajanus
”Ralle”
Suomenhevonen
Ruuna
16.6.1993-9.8.2017

Ralle oli vanha ja viisas suomenhevonen, joka on tehnyt elämäntyötä niin ravihevosena kuin ratsunakin. Lisäksi Rallella on tehty metsä- ja peltotöitä ja sillä ajetiin talvisin reellä.

Ralle saatettiin viimeiselle matkalle syksyllä 2017.

Lissy II
”Fiona”
Rotu tuntematon
Tamma
Arvioitu syntymävuosi 1997

Fiona on kuin Peppi Pitkätossun hevonen. Se seuraa mielellään ihmistä ja ihmisen touhuja. Fiona on ratsuhevonen, mutta myös rekihommat, uiminen ja agility sujuvat mallikkaasti.

Kesällä 2017 Fiona lähti oman varsansa Jussin (s.2010) luo asumaan ja toivon mukaan saamaan lisää varsoja.

Luonto- ja eläinavusteisia palveluja maaseutuympäristössä