Palvelut

Tervetuloa tutustumaan luonto- ja eläinavusteisiin palveluihimme! Löydät erilaisiin tarpeisiin suunnatut palvelumme Palvelut-vetovalikosta. Tule kokemaan rauhoittava maaseutuympäristömme siten kuin se sinulle sopii!

Hyödynnämme palveluissamme tutkittua tietoa luonnon ja eläinten hyvinvointivaikutuksista. Vaikuttavuus syntyy luonnon, kokemuksellisuuden ja osallisuuden kautta. Toimintamme tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääminen. Palvelumme toteutetaan ammatillisesti ja vastuullisesti, luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Nämä edellytykset tekevät palveluistamme Green Care -toimintaa.

Luontoavusteiset palvelumme, jossa voidaan hyödyntää esimerkiksi tutkittua mindfulness-tekniikkaa yhdistettynä luonnon hyvinvointivaikutuksiin, sopivat esimerkiksi aikuisille arjessa jaksamisen tueksi tai työyhteisöille työterveyden edistämiseen ja ylläpitämiseen.

Luonnossa ihminen huomaa asiat enemmän spontaanisti, luonnon lumovoiman ja kauneuden herättämänä. Luonnon lukemattomat yksityiskohdat johdattavat huomion pois ajatuskehistä, jolloin ihminen on enemmän läsnä hetkessä. Kielteiset tunteet sekä levottomuus vähenevät.

Luonnon tai luontonäkymien vaikutuksen sydämen sykkeeseen, verenpaineeseen ja lihasten jännittyneisyyteen voidaan todeta jo muutamien luonnossa vietettyjen minuuttien jälkeen.

Eläinavusteiset palvelumme  tapahtuvat rauhallisessa ja kunnioittavassa vuorovaikutuksessa koulutettujen eläinten kanssa. Palvelut sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin elämykseksi tai turvalliseksi harrasteeksi. Monet palveluistamme sopivat hyvin perheille ja pienryhmille.

Vuorovaikutus eläimen kanssa on ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa. Verenpaineen laskeminen ja sydämen sykkeen rauhoittuminen eläinten läsnäolon myötä on todettu useissa kokeissa. Rauhoittumisessa keskeisen osuus on eläimen koskettamisella ja sen läheisyyden kokemisella.

Palvelumme käyvät myös lahjaksi! Kysy lahjakorttia.

Muista sään mukainen, lämmin vaatetus! Tallilta voi lainata kypäriä, hanskoja, heijastinliivejä ja kumisaappaita. Satunnaisesti toimintaan osallistuvat asiakkaamme ovat tapaturmavakuutettuja. Säännöllisesti käyvillä tulee olla oma tapaturmavakuutus tai Suomen ratsastajainliiton jäsenyys voimassa. Varaathan kaikki palvelut etukäteen.

Olemme Green Care Finland ry:n, Suomen ratsastajainliiton ja Sininauhaliiton jäseniä!

Palvelut tuottaa Ristinkantajat ry. Palvelujen alv on 0%. Verottomuuden peruste: Yhdistyksen yleishyödyllinen toiminta, AVL 4§.

Luonto- ja eläinavusteisia palveluja maaseutuympäristössä